Sivut

keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Klaffilipasto

(vanha postaus Vuodatuksesta, kesäkuu 2012)Tämä viikko menee tämän klaffilipaston uudelleenmaalaamisessa - vanha maali ensin alta pois ja uutta tilalle. Suurin osa laatikoiden ja ovien peileissä olevista ootrauksista on hyvässä kunnossa, joten ne jätetään alkuperäiseen näköönsä; pinta puhdistetaan ja etusarjan reunoja kiertävä kultaus uusitaan, sekä päälle satiinipintainen polyuretaanilakka.

"Mustat" puuosat maalataan uudelleen mustanharmaalla spriipetsillä ja lakataan em. lakalla - pilareista löytyy myös kultauksia, joten nekin on uusittava. Punaruskeat osat tullaan maalaamaan uudelleen valkoisella, sävy 4730 - ja taas kultauksia niiden alkuperäisille paikoille.

Alaosassa ison laatikon ootraus poistetaan ja se maalataan valkoiseksi. En ole ollenkaan niin kokenut ootraaja että osaisin sekoittaa alkuperäisen värisen lasyyrin. Onneksi, jos niin voi sanoa, kaappi näyttää siltä että se kaatuu eteenpäin, joten laatikon etusarjan maalaaminen tuo hieman tasapainoa.
Lipaston sisäosaa pitää vielä mietiskellä, sielläkin pitää jotenkin kunnioittaa alkuperäistä kuosia. Ootraus pitää säilyttää kuten muuallakin, mutta laatikoiden etusarjat (vihreät) mietityttävät. Todennäköisesti valkoiseksi.


Laatikoiden reunat kullattu käsin siveltimellä, kuten alunperinkin. Ootraus on puhdistettu ja ensimmäinen lakka vedetty pintaan.Lipaston sivut ja kansi on pohjamaalattu, yläosan koristelistoihin vedetty ensimmäinen spriipetsi. Huomenna alkaa alaslaskevan kannen ja sisälaatikoiden puhdistus maalista. Kuumailmapuhallin käyttöön, tänään meinasi tulla itku kun tuo maali istui kiinni kuin tatti pa.....
Pienen metsästyksen jälkeen löysin muutaman puuttuvan tilalle melkein yhtenäiset vetimet (alempi), vaikkakin ilman tuota avaimenreikää. Lipaston sisällä olevasta pienestä ovesta puuttui vedin, joten hain posliinisen (saman mallisen kuin vetolaatikoissa) hieman isomman, sen pitäisi sopia vallan mainiosti näöltään. Ja löytyipäs retkellä vielä avainkin kadonneen tilalle!


Maalausta...


 Halusin jättää alkuperäistä väriä sisäosiin joten ainoa muutos pikkukaappiin oli kullanvärinen pyyhittävä tapetti pohjalle - sen saa vaihdettua mielialan mukaan.

Ja VALMIS!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos postaukseni herätti ajatuksia, suuntaan tai toiseen, jaathan ne kanssani?