Sivut

maanantai 18. maaliskuuta 2013

Keittiön suunnittelua 2

Alkoi ensimmäisestä postauksesta tulemaan niin pitkä, että se on pakko jakaa kahteen postiin.

Ensimmäisen postauksen löytää täältä.


Tuli tehtyä ensimmäinen melkein patenttiratkaisu. Tein koteloinnin kaapistojen alle vanhoista keittiönkaappien sivulevyistä. Säästöä sano Rahikainen :) ja sai samantien ihan mittatilauksena.


Tuossa sitten jo antiikkilaastia vedettynä ja myöskin valkoiset huolittelulistat tuon korkean kaapin reunoihin.


ja sitten väliin (alla) pieni fiilistelykuva kun alkaa suurimmalta osin olemaan jo valmista. Antiikkilaastin veto vielä loppuun, muutama lista ja peitelevy. Ai niin, ja sitä liesituuletinta odotellessa.


Arvatkaas kuinka paljon odotan kesäisempää keliä, saan koko ikkunan edustan täyteen basilikaa ja muita yrttejä - nyt on tilaa mihin perustaa yrttipuutarha!!!

20.3. uusia kuvia lisätty


Seinien läpi viedyt johdot muoviputkineen aiheuttivat pientä päänsärkyä, toisesta muoviputkesta pystyin osan katkaisemaan, toisesta en, eikä kai olisi kannattanutkaan (tiedä mitä sen mukana olisi tullut...). Päätin sitten tehdä kahdesta erityyppisestä peitelistasta pienehkön koteloinnin. Tuossa näkyy kokonaisuudessaan antiikkilaastilla liipattu seinä ja tuo kotelointi lattianrajassa. Ruuvin kannan päälle tulee vielä peitetarra.


Kuvassa näkyvä kello on hakenut paikkaansa jo yli vuoden, nyt päätin tempaista sen keittiöön. Kai se muuttaa paikkaansa kunnes lahjoitan sen jollekulle sen muotokielestä tykkäävälle. Maalasin kevyesti tuon antiikkilaastin päälle valkoisella niin, että seinä on kaksivärinen ja näyttää "vanhalta" - paljon parempi omaan silmääni.


Toivottavasti tästä saa paremman kuvan seinästä.


Hip hurraa, tämä hissivalaisin otti suunnakseen SER-keräyksen. Löysin siitä AT&T valaisimen tarran vuodelta miekka ja kivi, joten ilmeisesti tämäkin järkytys on joskus ollut viimeisintä huutoa... Ei enää moneen vuo(sikymmeneen)teen.


Sen korvasin Jasmina-kopiolla, tällä hetkellä kun ei ollut varaa laittaa 100€ valaisimeen. Molemmissa on sama valmistusmateriaali, (opaali)akryyli, ja totesin vartin tuijottelun ja vertailun jälkeen, ettei tuo kopiokaan muuta valon väriä. 

Valaisimessa tuli mukana 22W rengasloistelamppu, väriarvoltaan 4000K - kun tulee vaihto eteen, yritän etsiä 3800/3900K, valo on väriltään ehkä inan liian sinertävä pääosin valkoisessa tilassa. Lumeneita löytyy 1800, ja sen kyllä huomaa!!!! Nyt ei tarvitse arpoa näkeekö, varsinkin kun valo sirottuu koko tilaan. 

24.3. jääkaappia

Noniin, nyt on vihdoinkin jääkaapin oven kätisyyskin saatu vaihdettua. Ei tarvitse enää tehdä turhaa vatsanvetoa sisään ja typerää auki-kiinni hyppäämistä. Ja kun ovi saatiin hoidettua pois päiväjärjestyksestä, piti tarttua kahvaan - velipoika kun on metallin käsittelijänä varsin näppärä, huutelin siihen suuntaan.


alkuperäinen, ei-niin-käytön-kestävä muovinen hantaaki
Hieno, eikö totta!? Tämä on tehty keittiön vanhasta tiskipöydästä...siitä lopusta mikä jäi - hyötykäyttöä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos postaukseni herätti ajatuksia, suuntaan tai toiseen, jaathan ne kanssani?