Sivut

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kirpputorilöytö - uusrokokoo-tyylinen tuoli

Surffailin tuossa satoja kuvia läpi löytääkseni hieman enemmän tietoja kyseisestä tuolimallista. Näitä näyttää olevan jonkun verran samalla kankaalla (tai ainakin ennen kankaanvaihtoa), ja variaatioita täytetyillä käsinojilla - kaikissa kuitenkin samat koristekaiverrukset.


(seuraavat kuvat saattavat aiheuttaa puusepille lievää närästystä...)


Yläkaaresta katkenneen kohdan korjaaminen. Sekä edestä että takaa puuttuu jonkun verran puuta, joten veistelin koloihin sopivia palasia ja "uitin" puuliimalla. Onneksi sisällä oleva liitostappi ei ollut katkennut, siitä saa hieman tukevuutta liimaukseen.  


Ylimääräisen puun sahaaminen pois, suurinpiirtein muodon mukaan.


Viilaamista vaille. Vielä pitää lisätä hieman puuta tähän takaosaan ettei tarvitse liikaa puukitillä pelata.


Kankaat ja pehmusteet pois - ne uusitaan.


Erinäisiä tunteja vanhan lakan (sellakka) poistoa ja petsaus mustalla spriipetsillä. Taidan laittaa vielä valkokalkkivahan päälle... Satulavöinä on käytetty jotain, mikä näyttää Ikean ostoskassilta. Nämä ovat venähtäneet noin 5 cm, joten vaihdan nekin. Käytän tähän tarkoitukseen nailonista valmistettua metriliinaa, vetolujuus noin 1000 kg (edit: 2000 kg); tällä kertaa en käytä perinteistä juuttivyötä. Jouset ovat ookoo kunnossa, mutta sidon ne kiinni reunoihin, nyt ne oli tikattu kiinni vaahtomuovipehmusteen aluskankaaseen.


Siinä uudet satulavyöt. Päät pitää vielä polttaa noista ylöskäännetyistä päistä etteivät purkaudu.


Joustimet paikallaan sidottuna. Ans kattoo saako (taas) uusia ku mallaa pehmusteen päälle.

jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos postaukseni herätti ajatuksia, suuntaan tai toiseen, jaathan ne kanssani?